Malzemeler:
- 250 Gram kıyma(yağsız)
- 1 Adet havuç
- 1 Adet patates
- 1 Adet soğan
- 1 Yumurta
- Nane-karabiber
- 6-7 Dal dereotu(isteğe göre)
- 1 Tane limon
- 4 Yemek kaşığı pirinç
- Yarım su bardağı un
- 4 Yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
Soğanı rendeleyin.Rendelenmiş soğanının suyunun gitmesi için elinizle iyice sıkın.Derin bir kaba kıymayı, soğanı,2 yemek kaşığı unu,tuzu,baharatları,yumurtanın sarısını,kıyılmış dereotunu ve pirinci ekleyip yoğurun.Yoğurduktan sonra geniş bir tepsinin tabanını hafif unlayın.Hazırladığınız harçdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın tepsiye koyun.İşlem bitince köftelerin üzerine yine çok az un serpin.
Patatesler ve havuçları küp küp doğrayın.Tencerede sıvı yağ ile birlikte havuçları ve patatesleri 1-2 dakika kavurun.Kavurduktan sonra 1 yemek kaşığı un ilave edin ve birkaç kez karıştırarak kavurun.Üzerine 6 bardak suyu karıştırarak ilave edin.Kaynayana kadar ara ara karıştırın.Kaynadıktan sonra hazırladığınız köfteleri ekleyin.10-15 dakika pişirin.
İsteğe göre yarım veya bir limonun suyunu sıkın.Ocağın altını kapatmadan önce arzu ettiğiniz kadar limon suyunu yavaş yavaş ekleyip altını kapatın.Üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder