17 Kasım 2011 Perşembe

TUZLU ÇUBUK

Malzemeler:
  • 1 Paket oda sıcaklığında bekletilmi margarin
  • 1 Çay bardağı süt
  • 1 Yemek kaşığı sirke
  • 1 Çay bardağı sıvıyağ
  • 1 Tane yumurta(Üzerine sürmek için ise 1 yumurta sarısı)
  • Yarım tatlı kaşığından biraz fazla tuz
  • Yarım tatlı kaşığından biraz fazla şeker
  • 1 Paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un 
Üzeri için susam ve çörekotu


Yapılışı:
Bir yumurtanın sarısını,yağı,sütü,sirkeyi,tuzu,şekeri,kabartma tozunu ve unu karıştırın.Kulak memesi kıvamından yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru 45 dakika dinlenmesi için oda sıcaklığında bekletin.Hamurdan parçalar koparıp çubuk şeklini verin ve tepsiye dizin.Çubukların üzerine çatalı hafifce bastırarak çizik atın.Üzerine yumurtanın sarısını sürüp susam ve çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış fırında 170 derece de üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder