5 Kasım 2011 Cumartesi

PRATİK DOMATES ÇORBASI


Malzemeler:
  • 1 Yemek kaşığı becel yağ
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 6 Su bardağı su
  • 1 Adet tavuk bulyon
  • 2 Yemek kaşığı salça
  • Nane-tuz
  • İsteğe göre kaşar peyniri

Yapılışı :
Tencerede yağı eritin.Erittikten sonra unu ekleyip bir iki sefer karışırarak hafifçe kavurun.Suyu ve salçayı ekleyip mikserde çekin.Tavuk bulyon ve tuzu ekleyip kaynayana kadar ara ara karıştırın.10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın.Servis yaparken arzuya göre nane,kaşar peyniri rendesi ve kızarmış ekmek ekleyebilirsiniz.Çocuklarınız için servis yaparken ekmek yerine balık kraker kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder