- 1 Adet orta boy kuru soğan
- 1 Adet kabak
- 1 Adet havuç
- 1 Adet patates
- 1 Çay bardağı bezelye
- 1 Yemek kaşığı bulgur
- 1 Yemek kaşığı salça
- 3 Su bardağı su (haşlamak için)
- 3-4 Yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz-karabiber
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.Kavrulunca salçayı ekleyin ardından 3 su bardağu suyu ilave edin.
Doğranmış sebzeleri,bezelyeyi ve bulguru ekleyin kısık ateşte haşlayın.
Haşlandığı zaman blenderdan geçirin.Çorbanın koyuluğuna göre arzu ettiğiniz miktarda sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin.10-15 dakika kaynatın.Tuzunu ve baharatlarını ekleyip altını kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder