Köfte için:
- Yarım kilo yağsız kıyma
- 1 Adet kuru soğan
- 1 Su bardağı ufalanmış ekmekiçi
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- İsteğe göre pulbiber
- 3 Yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı su
- 3-4 Diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 Su bardağı su
- 3 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 1.5 Yemek kaşığı salça
- 4-5 Adet orta boy patates
- 2 Adet domates
Köfte harcı için:Kıymayı geniş bir kaba alın rendelenmiş soğanı ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
Patateslerin kabuğunu soyun doğrayın ve üzerine biraz tuz serpin.
Tepsiyi patateslerin yapışmaması için fırçayla her tarafını az bir miktar yağ ile yağlayın.Patatesleri tepsiye dizin. Üzerine köfteleri yerleştirin.
Küçük bir tencerede salçayı,rendelenmiş sarımsağı,yağı,suyu ve tuzunu ekleyip bir iki dakika kaynatın.Bu sosu köfte ve patateslerin üzerine gezdirin.Üzerine domatesleri doğrayıp dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 30-45 dakika kadar patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder