25 Ocak 2012 Çarşamba

PATATESLİ KOL BÖREĞİ VE EV YAPIMI VİŞNE SUYU

Patatesli Kol Böreği
Malzemeler:
  • 1 Kilo yufka(6 adet)
  • 2 Tane yumurtanın sarısı
  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • 1 Su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 İçi için
  • 5-6 Adet patates
  • 1 Bardak beyaz peynir
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1 Çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz(peynir tuzlu ise tuzu daha az kullanın)
  • Yarım çay kaşığı nane ve karabiber
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın kabuklarını soyup çatalla iyice ezip püre haline getirin.
Soğanı yemeklik doğrayın 1 çay bardağı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Bir kapta kavrulmuş soğanı,peyniri,patatesi ve baharatları karıştırın.
Yufkaya sürmek için bir kapta yumurta sarısını,yağı,kabartma tozunu,sütü ve suyu iyice çırpın.
Düz bir zemine bir tane yufkayı serin hazırladığınız karışımı fırça ile sürün.Yufkayı tam ortadan ikiye kesin.İkiye bölünmüş her yufkaya patatesli harçdan eşit şekilde bir kaç yerine koyup sarın.Bütün yufkaları aynı şekilde sarın .Sardığınız yufkaları tepsinin ortasından başlayarak yuvarlak şekilde dizin.Kalan harcı üzerine sürün.Önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ev Yapımı Vişne Suyu
  • 1 Su bardağı dondurulmuş vişne
  • 5 Su bardağı su
  • 1 Küçük dilim limon
  • 2 Yemek kaşığı şeker(arzu ettiğiniz miktarda şekeri artırabilirsiniz)
Bütün malzemeleri küçük bir tencereye koyun.5-10 dakika kaynatın soğuduktan sonra servis yapın.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder