Malzemeler
- 5 adet orta boy kabak
- 2 tane orta boy domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı salça
- Birkaç dal dereotu
- 3 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet yeşil biber
- Tuz - pulbiber
- 1 Çay bardağı su
Yapılışı
Kabakları yıkayın ve küp küp doğrayın.
Soğanı ve sarımsağı kıyın, domateslerin kabuklarını soyup doğrayın, yeşil biberi doğrayın. Bir tencerede dereotu hariç tüm malzemeleri karıştırın. 1 çay bardağı suyu ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra 1 - 2 sefer karıştırıp altını kısın. Piştikten sonra altını kapatmadan önce üzerine kıyılmış dereotunu ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder