Malzemeler:
- 7 Adet orta boy patates
- 1/2 Kilo havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (patates püresi için)
- 2 Yemek kaşığı sıvı yağ (havuçları kavurmak için)
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için; Yarım süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 Yemek kaşığı tereyağ
Pul biber
Nane
Yapılışı:
Patatesleri derin bir tencerede haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını soyup yarım çay bardağı sıvı yağ ve arzu ettiğiniz miktarda tuz-karabiber ekleyerek püre haline getirin. Patates püresini hafifçe ıslattığınız geniş bir borcama döşeyin.
Havuçları rendeleyin ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda soteleyin. Sotelenmiş havuçları da patatesin üzerine döşeyin.
Servis yapacağınız zaman üzerine biraz sulandırarak hazırladınız sarımsaklı süzme yoğurdu ekleyin. Son olarak üzerine pul biber- nane ile erittiğiniz tereyağını gezdirin. Afiyet olsun.
gül hanım mutfağınızı çok beğendim. sadece resimlerini görmek bile iştahımı açtı :)
YanıtlaSilben de sizi kendi bloguma beklerim, ev tasarımıyla ilgileniyorum. sevgiler.
http://evkedisidekorasyon.blogspot.com/