- 1 Kilo yufka(6 adet)
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 1 Su bardağı süt
- 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 Yumurta
- İçi için: 300 gr kıyma
- 1 Adet iri soğan
- 2 Yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz-karabiber-pul biber
Yapılışı:
Sıvı yağ ile kıymayı kavurun.Yemeklik doğanmış soğanları kıymaya ilave edin.Baharatlarını da ekledikten sonra soğuması için bir kenara alın.
Sıvı yağı,sütü,kabartma tozunu ve yumurtayı geniş bir kapta çırpın.
Yağladığınız fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin.Ardından 2 adet yufkayı hazırladığınız harcın içine koyup kaşıkla karıştırın ardından fırın tepsisine yerleştirin.Üzerine kıymalı harcın tamamını ekleyin ve her tarafına eşit olarak dağıtın.Yine aynı şekilde 2 adet yufkayı da hazırladığınız harcın içine atıp kaşıkla karıştırın ardından fırın tepsisine yerleştirin.Son yufkayı harca batırmadan bütün olarak üzerine yerleştirin.Kalan harcı bir fırça ile yufkanın üzerine sürün.Pişirmeden önce 30-45 dakika bekletin.Beklettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder