Malzemeler:
- 2 Su bardağı ayıklanmış bezelye
- 200 Gram kıyma
- 1 Adet kuru soğan
- 2 Diş sarımsak
- 1 Adet iri patates
- 1 Adet orta boy havuç
- 1 Yemek kaşığı salça
- 2 Yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 Su bardağı sıcak su
- Tuz
Yapılışı:
Tencerede sıvı yağ ile birlikte kıymayı kavurun. Kıyma kavrulunca yemeklik doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı ekleyin.Soğanlar pembeleşince küp küp doğranmış bezelyeyi,havucu,patatesi ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.Kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin.Kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp 30 dakika kadar pişirin.Altını kapatmadan önce tuzunu ilave edip ocaktan alın.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder