Malzemeler:
- 2 Tane orta boy patates
- 2 Tane orta boy havuç
- 2 Diş sarımsak
- 1 Su bardağı bezelye
- 1 Tane kırmızı biber
- 2 Litre su
- Yarım çay bardağı yağ
- Tuz-karabiber
- 1.5 Yemek kaşığı un
- 1 Yemek kaşığı dolusu tereyağ
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
Yapılışı:
Patetesleri ve havuçları küp küp doğrayıp doğranmış kırmızı biber,bezelye ve sarımsak ile birlikte yağda hafifçe kavurun.Kavurduktan üzerine üzerine suyu ve tuzunu ekleyip kaynatın.Kaynadıktan sonra sebzeler yumuşayınca rondodan geçirin.
1 Yemek kaşığı dolusu tereyağını tavada eritin.Unu yavaş yavaş yağa ekleyip 1-2 dakika kavurun. Kavurduktan sonra yarım su bardağı suyu karıştırarak ekleyin.Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin.Üzerine yarım su bardağı sütü de ilave ederek 5 dakika daha kaynatın.Kıvamı koyu olursa arzu ettiğiniz miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.Servis yaparken karabiber-pulbiber ile süsleyebilirsiniz.
lezzet ve şifa deposu olmuş:))
YanıtlaSilellerinize sağlık