23 Nisan 2012 Pazartesi

FIRINDA PÜRELİ KÖFTE


Malzemeler: 
Köfte için:
  • 700 Gram yağsız kıyma
  • 1 Adet iri soğan
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • Yarım Çay kimyon
  •  İsteğe göre pulbiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • 3 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • Püre için : 4 Adet iri patates
  • 1 Yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 Çay bardağı süt
  • 1 Su bardağından biraz eksik  rendelenmiş kaşar
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  •  Sosu için : 1 Yemek kaşığı dolusu salça
    2 Su bardağı su

Yapılışı:
Soğanı rendeleyin ve köftelik malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun.Fırın tepsisini hafifçe yağlayın üzerine hazırladığınız harcı yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece  fırında  hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkartın.
Patatesleri  kabularını soyup haşlayın.Haşladıktan sonra patatesler sıcakken  sütü,yağı,kaşarı ve tuzu ekleyip iyice karışıtırın.Hazırladığınız püreyi fırından çıkardığınız köftenin üzerine yayın.
Küçük bir tencerede salçayı ve suyu karıştırın biraz kaynatın.Sos kaynayıp özleşince pürenin üzerine dökün. Köfteyi tekrar fırında çok fazla kurutmadan 20-25 dakika kadar pişirin.





15 Nisan 2012 Pazar

SEBZELİ TAVUK

Malzemeler:
  • 400 Gram tavuk göğüsü (2 parça)
  • 2 Adet orta boy patates
  • 1 Adet iri havuç
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • 2 Tane orta boy domates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 2 Diş sarımsak
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1.5 Su bardağı su
  • Tuz-karabiber
Yapılışı:
Küçük küçük doğranmış tavuğu,tereyağı ve bir tutam  tuz ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
Küçük bir tencerede iki parçaya bölünmüş  havucu ve bezelyeyi haşlayın.Haşladıktan sonra havucu küp küp doğrayın.
Patatesleri küp küp doğrayın.Bir tencereye doğranımış patatesleri yerleştirin.Üzerine haşlanmış havucu ve bezelyeyi ilave edin.Üzerine biraz tuz serpin .Son olarak sebzelerin üzerine kavurduğunuz tavuğuda ekleyin.
Ayrı bir tencerede rendelenmiş domatesi,sarımsağı,salçayı,sıvıyağ  ve suyu 5 dakika kadar kaynatın.Bu sosu tavuğun üzerine gezdirin.Patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

4 Nisan 2012 Çarşamba

YUMURTALI EKMEK

Malzemeler:
  • 9-10 Adet tost ekmeği
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • 1 Çay kaşığı kekik
  • 3 Adet yumurta
  • İsteğe göre domates ve biber dilimleri ile üzerini süsleyebilirsiniz
Yapılışı:
Bir kapta peynirleri,yumurtayı ve kekiği iyice çırpın.
Hazırladığınız harcı ekmeklerine üzerine bolca sürün.İsterseniz domates ve biber dilimlerini üzerine ekleyin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun

1 Nisan 2012 Pazar

FIRINDA LEVREK

Malzemeler (5 kişilik):
  • 5 Tane levrek 
  • 1 Adet iri kuru soğan
  • 1 Adet limon
  • 3 Diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2-3 Adet defne yaprağı
  • 1 Adet çarliston biber
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Bir tabakta sıvıyağı,yarım limonun suyunu,rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
Bu harcı bir fırça yardımı ile temizlenmiş levrenlerin içine ve dışına sürün.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye levrekleri dizin.Balıkların içine birkaç parça kuru soğan koyun. Kalan soğanı,birkaç adet limon dilimini ve defne yaprağını balıkların üzerine yerleştirin.Üzerine bir tutam tuz atıp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede balıkların üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun...